Belépés
A porhanyóS kis kifli
... késfoknyi vastagságura, majd vágjunk belöle apró koczkákat. E koczkákat töltsük meg dióval, m...
Lili-kifli
... sütőporral elkevertünk, a túróval és a sóval ö...
Szilvás kifli
... nagyon közel egymás mellé. Tetejüket a megmaradt
tojással megkenjük, és az elomelegített forró sütobe
toljuk. 5 ...
Zárdakifli (nagyon jó kávéhoz)
... 1/2 cm vastagra s háromszög alakúra vágva, a következő tölt...
Nincs Cím
... 14dkg őrölt dió
35dkg liszt (fele sima fele rétes)

Összegyúrom jól kidolgozom ,hurkákat sodrok ebből ki...
Pozsonyi kifli és diós, mákos
... teszünk, felcsavarjuk és tiszta sütőlemezen patkó, vagy kifli alakúra formázzuk. Tetejét és oldalát tojássárgájával kenjük be, és langyos helyen kelesztjük. Amikor a tojássárga megszáradt, a kifliket tojásfehérjével is bekenjük, és most hideg helyen pihentetjük. Gőzmentes, 210-220°C-os sütőben megsütjük.
A bejglit ugyanúgy készítjük, mint a pozsonyi kiflit, csak arra figyeljü...
Karácsonyi édességek
... teszünk, felcsavarjuk és tiszta sütőlemezen patkó, vagy kifli alakúra formázzuk. Tetejét és oldalát tojássárgájával kenjük be, és langyos helyen kelesztjük. Amikor a tojássárga megszáradt, a kifliket tojásfehérjével is bekenjük, és most hideg helyen pihentetjük. Gőzmentes, 210-220°C-os sütőben megsütjük.
A bejglit ugyanúgy készítjük, mint a pozsonyi kiflit, csak arra figyeljü...
Hókifli
... tejfölt és annyi tejet, hogy összeálljon.
Hagyjuk egy órát pihenni.
3 mm vastagra kinyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kisza...
Diós-meggyes rakott kifli
... a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzászűrünk 2-3 merőkanál tejet, majd a maradékot, és mérsékelt tűzön kissé besűrítjük. (Ne forrjon!) Leforrázzuk vele az ujjnyi karikákra vágott kifliket, összekeverjük. Vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, meghintjük cukros dióval, belesimítjuk a kiflikarikák felét, megszórjuk a maradék cukros dió felével, aztán meggyel, végül a maradék cukros...
Kolbászos sörkifli
... sonkacsík, lényeg, hogy ne túl
zsíros tölteléket válassz, mert úgy már nem finom, tocsog.
Beleteszed a tölteléket a cikkekbe és egyenként feltekered. Beteszed a
tepsibe a kész kifliket és hagyod kelni kb 1,5-2 órát meleg helységben. Ha megkelt, beizzítod a sütőt, megkened tojással a kifliket és meghinted a tetejét sóval, sajttal, köménymaggal, szezámmaggal vagy ami...
Az almafa zamatos kincsei
... sárgabaracklekvár

Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A fahéjjal és a vaníliás cukorral megszórjuk, kicsit állni hagyjuk. A száraz zsemléket (kifliket) egy centiméter vastag szeletekre vágjuk, majd egy tepsi alján szétterítjük. A tojások sárgáját a margarinnal, a fele porcukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük a felforralt tejet...
Csirkerolád
... szódabikarbóna, só, bors, grillfűszerkeverék, vegeta, olaj.

1. A csirkét kicsontozzuk úgy, hogy tekercsre alkalmas nagyobb darab húst kapjunk. Lazán kiverjük, besózzuk.
2. A kifliket felaprítjuk, forró tejjel leöntjük, besózzuk, enyhén borsozzuk, s összekeverjük a tojásokkal és a szódabikarbónával.
3. A kicsontozott csirkét kiolajozott alufóliára helyezzük, és...
Vaníliás kiflik
... összegyúrjuk, majd 4 db 20 cm-es rudat formálunk belole. Fóliába csomagoljuk, s 2 órára hidegre tesszük.
2. A tésztarudakat 1 cm vastag szeletekre vágjuk, 5-6 cm-es rudacskákra sodorva kifliket formálunk belolük, és 2-3, sütopapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. A kiflik felét megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk mandulaforgáccsal. 200 C-fokos sütoben 10-12 perc alatt v...
Máglyarakás
Hozzávalók:
Kifli (vagy fonott kalács),3 tojás,3 ek.vaníliás cukor, 2 dl tej,kb.2-3 db alma,ő.fahéj,mazsola,apróra vágott dió.

Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk (a kalácsot feldaraboljuk).A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral,föleresztjük a tejjel.Beleforgatjuk a feldarabolt kiflikarikákat (vagy kalácsdarabokat).Vajjal kikent tepsibe öntjük,majd ...
Tojásos,sajtos meleg kifli
... köménymag

Elkészítés:
1 lépés;A felütött tojásokat habosra verem, és annyi reszelt sajtot keverünk hozzá, hogy kissé kemény masszát kapjunk. Megsózom, megborsozom.
2 lépés;A hosszában félbevágott kifliket kissé megpirítom, vajjal megkenem, és a sajtos, tojásos masszát elosztom a tetejükön. A tetejét meghintem köménymaggal.
3 lépés; Sütőben 10-12 perc alat...
mai recept
... és háromszög formákat vágunk. A tésztaformák közepébe elhelyezzük a szilvaízt, és kifli formára feltekerjük. A sütőtepsit zsírral vékonyan megkenjük és sorban elhelyezzük a felcsavart k...
Túrós kifli
Hozzávalók:


25 dkg túrót összegyúrunk
1 dkg sóval,
1 dkg élesztővel és annyi liszttel, amennyit felvesz, kinyújtjuk és kifliket formálunk. 2 órát hagyjuk kelni, ha kész, forró olajban kisütjük, és (fahéjas) porcukorba hempergetjük....
mai recept
... utolsóval is megkenjük, hajtjuk, pihentetjük.
A negyedik n...
Töltött kifli
... harapnivalót általában szilveszterkor készítenem... Előre lehet gyártani, aztán az este folyamán csak be kell dobni az előmelegített sütőbe. Tiszta nylonszatyorba szoktam tenni a betöltött kifliket, és természetesen a hűtőszekrényben tartom sütésig. Bulikra is alkalmas, valamint akkor ha maradék egy-két napos kiflijeink vannak, amik amúgy már ehetetlenül nyúlóssá váltak... Így elk...
Vajas-túrós kifli
...

Hozzávalók:

izlés szerinti mennyiségű,normál kifli
túró,
kristálycukor,
tojás,
vanillincukor,
vaj,
mazsola

Elkészítés:
A kifliket ketté vágjuk,egy hegyes késsel kivájjuk a belsejét.
A túrót,cukrot,megmosott mazsolát,tojást,vanillincukrot összekeverjük.Ezt a masszát beletöltjük a kiflikbe.Végét lez...
1 2 3 .......26 27 ....40 41 ...52 53 54 
Címkék: Nincs Cím, almafa zamatos, elomelegített forró, következő tölt, tojássárga megszáradt, kifliket tojásfehérjével, bejglit ugyanúgy, pozsonyi kiflit, órát pihenni, kristálycukorral habosra, ujjnyi karikákra, tűzálló tálat, kiflikarikák felét, maradék cukros, kész kifliket, tetejét sóval, almákat meghámozzuk, vaníliás cukorral, száraz zsemléket, centiméter vastag, tepsi alján, tojások sárgáját, fele porcukorral, felforralt tejet, csirkét kicsontozzuk, kifliket felaprítjuk, kicsontozott csirkét, kiflik felét, felvert tojással, kifliket felkarikázzuk, kalácsot feldaraboljuk, feldarabolt kiflikarikákat, felütött tojásokat, hosszában félbevágott, tetejét meghintem, tésztaformák közepébe, sütőtepsit zsírral, este folyamán, előmelegített sütőbe, betöltött kifliket, hűtőszekrényben tartom, kifliket ketté, hegyes késsel, masszát beletöltjük, kristálycukorral, hűtőszekrényben, tojásfehérjével, tojássárgájával, kalácsdarabokat, kiflikarikákat, nylonszatyorba, szódabikarbóna, szilveszterkor, vanillincukrot,
© 2013 TVN.HU Kft.