|
|
|
... késfoknyi vastagságura, majd vágjunk belöle apró koczkákat. E koczkákat töltsük meg dióval, m... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütőporral elkevertünk, a túróval és a sóval ö... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... nagyon közel egymás mellé. Tetejüket a megmaradt
tojással megkenjük, és az elomelegített forró sütobe
toljuk. 5 ... |
|
|
|
|
|
|
|
... 1/2 cm vastagra s háromszög alakúra vágva, a következő tölt... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... 14dkg őrölt dió
35dkg liszt (fele sima fele rétes)
Összegyúrom jól kidolgozom ,hurkákat sodrok ebből ki... |
|
|
|
|
|
|
|
... teszünk, felcsavarjuk és tiszta sütőlemezen patkó, vagy kifli alakúra formázzuk. Tetejét és oldalát tojássárgájával kenjük be, és langyos helyen kelesztjük. Amikor a tojássárga megszáradt, a kifliket tojásfehérjével is bekenjük, és most hideg helyen pihentetjük. Gőzmentes, 210-220°C-os sütőben megsütjük.
A bejglit ugyanúgy készítjük, mint a pozsonyi kiflit, csak arra figyeljü... |
|
|
|
|
|
|
|
... teszünk, felcsavarjuk és tiszta sütőlemezen patkó, vagy kifli alakúra formázzuk. Tetejét és oldalát tojássárgájával kenjük be, és langyos helyen kelesztjük. Amikor a tojássárga megszáradt, a kifliket tojásfehérjével is bekenjük, és most hideg helyen pihentetjük. Gőzmentes, 210-220°C-os sütőben megsütjük.
A bejglit ugyanúgy készítjük, mint a pozsonyi kiflit, csak arra figyeljü... |
|
|
|
|
|
|
|
... tejfölt és annyi tejet, hogy összeálljon.
Hagyjuk egy órát pihenni.
3 mm vastagra kinyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kisza... |
|
|
|
|
|
|
|
... a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzászűrünk 2-3 merőkanál tejet, majd a maradékot, és mérsékelt tűzön kissé besűrítjük. (Ne forrjon!) Leforrázzuk vele az ujjnyi karikákra vágott kifliket, összekeverjük. Vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, meghintjük cukros dióval, belesimítjuk a kiflikarikák felét, megszórjuk a maradék cukros dió felével, aztán meggyel, végül a maradék cukros... |
|
|
|
|
|
|
|
... sonkacsík, lényeg, hogy ne túl
zsíros tölteléket válassz, mert úgy már nem finom, tocsog.
Beleteszed a tölteléket a cikkekbe és egyenként feltekered. Beteszed a
tepsibe a kész kifliket és hagyod kelni kb 1,5-2 órát meleg helységben. Ha megkelt, beizzítod a sütőt, megkened tojással a kifliket és meghinted a tetejét sóval, sajttal, köménymaggal, szezámmaggal vagy ami... |
|
|
|
|
|
|
|
... sárgabaracklekvár
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A fahéjjal és a vaníliás cukorral megszórjuk, kicsit állni hagyjuk. A száraz zsemléket (kifliket) egy centiméter vastag szeletekre vágjuk, majd egy tepsi alján szétterítjük. A tojások sárgáját a margarinnal, a fele porcukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük a felforralt tejet... |
|
|
|
|
|
|
|
... szódabikarbóna, só, bors, grillfűszerkeverék, vegeta, olaj.
1. A csirkét kicsontozzuk úgy, hogy tekercsre alkalmas nagyobb darab húst kapjunk. Lazán kiverjük, besózzuk.
2. A kifliket felaprítjuk, forró tejjel leöntjük, besózzuk, enyhén borsozzuk, s összekeverjük a tojásokkal és a szódabikarbónával.
3. A kicsontozott csirkét kiolajozott alufóliára helyezzük, és... |
|
|
|
|
|
|
|
... összegyúrjuk, majd 4 db 20 cm-es rudat formálunk belole. Fóliába csomagoljuk, s 2 órára hidegre tesszük.
2. A tésztarudakat 1 cm vastag szeletekre vágjuk, 5-6 cm-es rudacskákra sodorva kifliket formálunk belolük, és 2-3, sütopapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. A kiflik felét megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk mandulaforgáccsal. 200 C-fokos sütoben 10-12 perc alatt v... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Kifli (vagy fonott kalács),3 tojás,3 ek.vaníliás cukor, 2 dl tej,kb.2-3 db alma,ő.fahéj,mazsola,apróra vágott dió.
Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk (a kalácsot feldaraboljuk).A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral,föleresztjük a tejjel.Beleforgatjuk a feldarabolt kiflikarikákat (vagy kalácsdarabokat).Vajjal kikent tepsibe öntjük,majd ... |
|
|
|
|
|
|
|
... köménymag
Elkészítés:
1 lépés;A felütött tojásokat habosra verem, és annyi reszelt sajtot keverünk hozzá, hogy kissé kemény masszát kapjunk. Megsózom, megborsozom.
2 lépés;A hosszában félbevágott kifliket kissé megpirítom, vajjal megkenem, és a sajtos, tojásos masszát elosztom a tetejükön. A tetejét meghintem köménymaggal.
3 lépés; Sütőben 10-12 perc alat... |
|
|
|
|
|
|
|
... és háromszög formákat vágunk. A tésztaformák közepébe elhelyezzük a szilvaízt, és kifli formára feltekerjük. A sütőtepsit zsírral vékonyan megkenjük és sorban elhelyezzük a felcsavart k... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
25 dkg túrót összegyúrunk
1 dkg sóval,
1 dkg élesztővel és annyi liszttel, amennyit felvesz, kinyújtjuk és kifliket formálunk. 2 órát hagyjuk kelni, ha kész, forró olajban kisütjük, és (fahéjas) porcukorba hempergetjük.... |
|
|
|
|
|
|
|
... utolsóval is megkenjük, hajtjuk, pihentetjük.
A negyedik n... |
|
|
|
|
|
|
|
... harapnivalót általában szilveszterkor készítenem... Előre lehet gyártani, aztán az este folyamán csak be kell dobni az előmelegített sütőbe. Tiszta nylonszatyorba szoktam tenni a betöltött kifliket, és természetesen a hűtőszekrényben tartom sütésig. Bulikra is alkalmas, valamint akkor ha maradék egy-két napos kiflijeink vannak, amik amúgy már ehetetlenül nyúlóssá váltak... Így elk... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
izlés szerinti mennyiségű,normál kifli
túró,
kristálycukor,
tojás,
vanillincukor,
vaj,
mazsola
Elkészítés:
A kifliket ketté vágjuk,egy hegyes késsel kivájjuk a belsejét.
A túrót,cukrot,megmosott mazsolát,tojást,vanillincukrot összekeverjük.Ezt a masszát beletöltjük a kiflikbe.Végét lez... |
|
|
|
|
|